Transport af hund og kat

Når hunden, katten eller et andet kæledyr skal med ud og køre

Man bør gøre sig nogle overvejelser før man sætter sit kæledyr ind i bilen. Nogle kæledyr bliver køresyge og kaster op, andre er meget nervøse, og andre igen synes det er spændende og styrter gerne rundt til alle vinduer. Alle typer er uhensigtsmæssige for sikkerheden.

Køresyge og frygt
Man kan forsøge at modvirke nogle af generne. Hvis du ved at dit kæledyr kaster op, så undlad at fodre et par timer før i skal køre. Du kan evt. prøve med DAP (til hunde) og Feliway (til kattene). Disse feromoner kan have en beroligende effekt.

Overkåd og Sikkerhed
Ifølge FDM bør kæledyr være fastspændt ved transport i bil. Ved en kollision med en hastighed på bare 50 km/t, kan dyret opnå 10 gange sin egen tyngde, det har store konsekvenser for dyret men også for de andre passagerer i bilen. Hunden, katten og de mindre kæledyr som kanin og marsvin bør være i en fastspændt transport kasse, bag hundegitter i bagagerum, eller i hunde sele.

Se FDM’s crashtest her, den viser meget tydeligere end ord hvorfor det er en god ide at spænde sine dyr fast når de er med i bilen.

Det er ikke lovpligtigt at spænde hunden fast
Der er ikke noget lovkrav om at dyrene skal være spændt fast, men det burde der måske være.
Det bedste er, ifølge FDM, at placere dyret i en fastspændt transportkasse i bagagerummet, bag hundegitter. Hvis dette ikke er muligt, bør dyret fastspændes i kasse eller sele på bagsædet, så det ikke får airbaggen i hovedet i tilfælde af kollision.

Der findes et utal af transportkasser til alt fra mus til Grand Danois, her har vi valgt at vise et meget lille udvalg. Vi er gerne behjælpelige med at skaffe seler og transportkasser til dit dyr. Kontakt os hvis du vil vide mere.