Hvordan giver jeg min hund medicin

Tabletter og kapsler
For at give din hund tabletter eller kapsler, skal du placere den ene hånd på den øverste kæbe og trykke læberne forsigtigt mod tænderne. Med den anden hånd trækkes underkæben ned. Tabletten placeres på tungen, langt tilbage i hundens mund i højre side, da spiserøret ligger i højre side.

Væske og flydende medicin
For at give din hund væske eller flydende medicin, trækkes hundens mundvige let ud i højre side, for at danne en lomme. Sprøjt derefter væsken ned mellem kind og tænder.

Øredråber og ørerens
For at behandle din hunds ører med øredråber, skal du løfte hundens øre og lokalisere øregangen. Øregangen har form som et L og har en vinkel på ca. 110 grader. Øredråberne sprøjtes ned i øregangen og øret masseres herefter forsigtigt.

Øjendråber og salve
For at behandle din hunds øjne med dråber eller salve, skal du bruge din tommelfinger til at trække ned i det nederste øjenlåg.
Med den anden hånd, lægger du hånden på dyrets hoved, så du har mulighed for at følge med, hvis dyret bevæger sig lidt. Herefter bruger du selvsamme hånd til at dryppe medicinen i den nederste del af øjet. Vær forsigtig og undgå at berøre hundens øje.