Overvægtige kæledyr

Desværre ser vi flere og flere overvægtige katte og hunde. For de fleste er det kommet snigende, ofte efter neutralisering.

Er min kat eller hund overvægtig?

Nogle katte og hunde er så overvægtige, at man som ejer ikke er i tvivl.
Der er dog heldigvis også tilfælde, hvor man er i tvivl, om katten eller hunden vejer det, den skal. Du er altid velkommen til at spørge enten dyrlægen eller vores veterinærsygeplejersker.

Usundt at være overvægtig
Det er lige så usundt at være overvægtig, når man er hund og kat, som når man er menneske.
Risikoen for sukkersyge, øget blodtryk, forværring af hjertelidelser, nedsat immunforsvar, hudproblemer, nedsat fertilitet, og motionsintolerance mangedobbles sammen med vægten. Livskvaliteten og livslængden nedsættes markant.


Slankekur og motion

Det er ikke altid ligetil at få sit kæledyr til at tabe sig. Det er vigtigt at hele familien går ind for projektet, at alle forstår hvorfor hunden eller katten ikke skal have mere end den aftalte mængde.
Motion er godt for mange ting, kredsløbet, søvn osv. Det er også rigtig godt at dyrke motion når man skal tabe sig, men det gør det ikke alene.

Gode råd og tricks til slankekuren
Når det er sagt er der nogle forskellige tricks man kan benytte sig af. Kom ned og få en slankekonsultation hos en af vores sygeplejersker – så finder vi ud af præcis hvor meget din hund eller kat skal have at spise.
Det kan være en fordel at sætte dem på et decideret slankefoder, på den måde sikrer man at de får de vitaminer og mineraler de skal have, og at de ikke skal sulte. De fleste slankefodere indeholder mere fiber og protein, på den måde øges mæthedsfornemmelsen, så undgår man det værste tiggeri.

Vej foderet af
Vej foderet af på køkkenvægten om morgenen, og fordel det henover dagen, hvis man er flere om at fodre, ved alle at når koppen er tom er der ikke mere før imorgen. Alt hvad man giver ud over slankekosten skal trækkes fra.

Man kan lave sig en målekop, få et gratis bægre her på klinikken skær det af i passende højde så der ikke kan være mere end den afmålte mængde.

Godbidder svarer til # g foder
1 skive ost (15 g) 16
1 skefuld leverpostej (15 g) 20
1 skive rugbrød (30 g) 26
1 frikadelle (50 g) 26
½ pølse (25 g) 23

 

Kontrolvejning

Vej din hund eller kat hver anden uge, så du kan følge med i om den taber sig, hvis vægten står stille eller den ikke taber sig, så tag en snak med sygeplejersken, måske er der noget I har overset.

Vores vægt står lige inden for døren, I er velkomne til at komme forbi og bruge den.